Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

δεκάξι

lawrence arabia - the sparrow
λίπσινγκ στ ασανσέρ, τραγούδι στο μπάνιο, χορευτικά στο πεζοδρόμιο, όνειρα στα τρένα, δάκρυα στο σταθμό, κρύο στο χωριό, φωτό στη λίμνη, χαρά για την επιστροφή, χαμόγελα στη βροχή, συγκίνηση στο σπίτι, κεφάλι απ το κρασί, γλύκα από φιλί.
σαφλ. ριπήτ.

μάνθος (ManthosV)

port st. willow - holliday
Φέτος είδα για πρώτη φορά από κοντά πως είναι μια νιφάδα χιονιού όταν μπει πάνω σε μια λεπτή, εύθραυστη αντικειμενοφόρο πλάκα και την τοποθετήσεις στον παρατηρητή ενός οπτικού, ηλεκτρονικού μικροσκοπίου.
Μας είπαν ότι οι κρύσταλλοι του χιονιού είναι χαρούμενα σταγονίδια νερού που απλά κόβουν βόλτες στον αέρα και περνάνε μια χαρά. Όταν η θερμοκρασία μειωθεί όμως κάτω απ'το μηδέν, μερικά από τα μόρια νερού που αποτελούν το σταγονίδιο, μαζεύονται όλα μαζί σαν μια παρέα φίλων, δημιουργούν μια ομάδα, ένα πυρήνα και ξεκινούν από'κει να πλέκουν μαζί με τα υπόλοιπα μέλη ένα δίκτυο, πιασμένα χέρι-χέρι, αποτελούμενο από τα ίδια τους τα σώματα. Έτσι δε θα χάσουν ο ένας τον άλλον και θα δημιουργήσουν όμορφα, συμμετρικά εξάγωνα, όταν θα πρέπει να πέσουν στη γη και να πολεμήσουν για τον Θεό χειμώνα.
Όταν γύρισα σπίτι σκεφτόμουν πως το ίδιο θα έκανα κι εγώ όταν η ζωή θα με ανάγκαζε να πέσω με τα μούτρα στη μάχη για τον Χ λόγο. Για να μη χάσω κι εγώ τους φίλους μου λοιπόν, θα έκανα ακριβώς το ίδιο. Θα τους μάζευα όλους μαζί, θα τους αγκάλιαζα, θα δημιουργούσαμε το δικό μας πυρήνα και θα τους είχα στο μυαλό μου όλους μαζί, πιασμένους χέρι-χέρι. Έτσι θα ένιωθα ότι έχουμε φτιάξει κι εμείς το δικό μας δίκτυο, το δικό μας πλέγμα δύναμης για αυτή την αποστολή και ότι δε πάω μόνος, αλλά πάμε όλοι μαζί στη μάχη.
Αυτός ο δίσκος είναι αυτό ακριβώς. Είναι για τη δύναμη των εύθραυστων πραγμάτων, των εύθραυστων ανθρώπων, του να πολεμάς όχι με σφαίρες αλλά πετώντας σοκολάτες και ροδοπέταλα και του πως να μεταμορφώνεις τον δυνατό πόνο, σε έναν ανακουφιστικό, ζεστό, μυϊκό παλμό. 
Ο δίσκος αυτός είναι οι φίλοι μας. Γι'αυτό τους τον αφιερώνω.

*σόου φαρ*

biglebo
20. lianne la havas - is your love big enough?
19. jessie ware - devotion
18. liars - wixiw
17. lone wolf - the lovers
μάνθος
20. rebekah delgado - don't sleep
19. susanne sundfør - the silicone veil
18. mmoths - mmoths
17. julia holter - ekstasis

1 σχόλιο:

μίλα μου