Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

20 - "τα πιάτα"

γιάννης
kate tempest - "the book of traps and lessons"

συνήθως αποφάσιζε να πλύνει τα πιάτα όταν πια δεν είχε μείνει άλλο πιρούνι για να φάει ή ποτήρι για να πιει. μια μικρή νίκη της θλίψης του μέσα στην χαρά των άλλων. ευκαιρία να ακούσει και κανά δίσκο, ευκαιρία για να σκεφτεί. έτσι το έβλεπε, σηκωνόταν και ξεκινούσε. η φρεσκάδα της σαπουνάδας μπλεκόταν με την μυρωδιά της μούχλας από το σιφόνι, τα σαγόνια σφιγμένα, οι ανάσες κοφτές. αναρωτιόταν το γιατί, αφού τα πιάτα ήταν η γιόγκα του παλιότερα, η χαλάρωσή του. μεγάλωσε και δεν χαλαρώνει πλέον εύκολα, μάλλον. μουσκεμένες από αδρεναλίνη μασχάλες και πόδια κρύα από την ξυπολησιά και εκείνος εκεί, να προσπαθεί να χαλαρώσει.
ένα κρακ και μια υγρή ζεστασιά στην χούφτα του τον επαναφέρουν στην αλήθεια του νεροχύτη. είχε σπάσει ένα ποτήρι επειδή το κρατούσε πολύ σφιχτά, με δύναμη, σχεδόν σαν να κρεμόταν από πάνω του. τον είχε κόψει, μα όχι βαθιά, και το νερό τον έτσουζε στην πληγή. έμεινε για λίγο να κοιτάζει το αίμα, κόκκινο και εντυπωσιακό.
μάζεψε τα γυαλιά, έριξε δροσερό νερό στο πρόσωπό του και αφού του ξέφυγε ένα χαμόγελο για τον άθλο του, τα αστραφτερά του πλέον πιάτα, βγήκε για ένα τσιγάρο στο μπαλκόνι. ένα τσιγάρο τρόπαιο μιας μάχης, που έληξε και για σήμερα με τις όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες.

μάνθος
Lindstrøm - "On A Clear Day I Can See You Forever"
Lindstrøm - On A Clear Day I
Lindstrøm See You Forever

2 σχόλια:

μίλα μου