Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

19 - "χαμηλά τακούνια"

γιάννης
king princess - "cheap queen"

τα μεσημέρια μετά το σχολείο έμεναν στης γιαγιάς και του παππού. κάθε μέρα η ίδια μάχη για κάποιο λαδερό φαγητό που σιχαινόταν να φάει και για το διάβασμα, φυσικά. και μετά όλοι έπεφταν για ύπνο, εκείνος όμως όχι. είχε ανακαλύψει στην ντουλάπα, στο δώμα, ένα ζευγάρι παπούτσια της γιαγιάς με χαμηλά τακούνια που μύριζαν δέρμα και νάιλον κάλτσα. δεν ήταν όμορφα ούτε και κομψά, σε εκείνον όμως φάνταζαν υπέροχα. του πήρε όμως καιρό να τα δοκιμάσει για πρώτη φορά. φοβόταν πολύ και ντρεπόταν γιατί ήταν αγόρι, και τα τακούνια ήταν μόνο για κορίτσια.
ένα μεσημέρι όμως δεν άντεξε και τα φόρεσε, με τα αυτιά του να καίνε από την φούρια. ακόμη και με τις αθλητικές κάλτσες του έπεφταν μεγάλα, όμως δεν τον πείραζε καθόλου. τα κοιτούσε στον καθρέφτη της ντουλάπας από τα πλάγια και από μπροστά και τα λάτρευε. χόρευε και περπατούσε σαν μοντέλο, όπως τα μοντέλα που έβλεπε που και που στην τηλεόραση. ήταν ευτυχισμένος και ήταν και κάτι που θα το καταλάβαινε αργότερα, μεγαλύτερος: ήταν ελεύθερος.
κάθε φορά που τα έβγαζε ήθελε να κλάψει. αυτά τα χαμηλά τακούνια τον έκαναν να χαμογελάει αλλά και ταυτόχρονα του θύμιζαν ότι όλο αυτό είναι ένα λάθος, ότι και ο ίδιος μάλλον είναι ένα λάθος. ένα αγόρι με τακούνια, δεν το είχε ξανακούσει ποτέ! 
έτσι, μετά από λίγο καιρό σταμάτησε να τα φοράει, γιατί ο φόβος του μεγάλωνε. αν τον έπιαναν θα τον σκότωναν, ήτανε σίγουρος για αυτό. όταν η επιθυμία του να τα φορέσει φούντωνε καμιά φορά, απλώς άνοιγε κρυφά την ντουλάπα να θυμηθεί την μυρωδιά από δέρμα και νάιλον κάλτσα. είχε ξανοίξει και ο καιρός πλέον και βγαίνανε συχνά για μπάλα με τους φίλους του στη γειτονιά, οπότε και θα τα ξεχνούσε τα τακούνια γρήγορα. είχε βρει όμως ένα κόλπο για να τα "φοράει" όποτε ήθελε αυτός, όταν του έλειπαν πολύ: εκεί στο τέρμα που έπαιζε, περιμένοντας τις φάσεις, στεκόταν ελαφρώς στις μύτες των ποδιών, ίσα να σηκώνονται οι φτέρνες από το χώμα και να κάνει το πέλμα όπως όταν φορούσε τα χαμηλά τακούνια της γιαγιάς. και χαμογελούσε λίγο πάλι και ένιωθε αυτό που θα καταλάβαινε αργότερα, μεγαλύτερος, τι είναι: ένιωθε ελεύθερος.

*για την Ζάκι

μάνθος
TR/ST - "The Destroyer 1"

πριν
γιάννης
20) kate tempest - "the book of traps and lessons"
μάνθος
20) Lindstrøm - "On A Clear Day I Can See You Forever"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μίλα μου