Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

δεκατέσσερα

iamamiwhoami - kin
για όλες εκείνες τις τσιρίδες σε τηλέφωνα, σμσ, ημέηλ κάθε φορά που έβγαζε στη φόρα ένα της σινγκλ. για όλα εκείνα τα βράδια που ξεκινούσαν μ αναλύσεις του κόνσεπτ της, που είμαι σίγουρος πως μόνο εσύ το καταλαβαίνεις, κ κατέληγαν σε κουλά μουσικά βίντεο κοριτσιών απ την σκανδιναβία με ίσιουζ. για όλες εκείνες τις υστερίες για κατσαρίδες κ φαντάσματα. για όλα εκείνα τα χορευτικά μέσα στ αμάξι στα διόδια της αττικής οδού, στον δρόμο για την κυργιακάτικη βουτιά. για όλα εκείνα τα γέλια που μας έπιαναν με τα χάλια μας. για όλα εκείνα τα όνειρα που ακόμη τολμάμε κ κάνουμε.
μάνθο, αυτός ο δίσκος είσαι συ για μένα κ αυτό δεν τ αλλάζω με τίποτα.

μάνθος (ManthosV)
beth orton - sugaring season
Ξημερώματα μιας λευκής νύχτας το 2009, όταν βρισκόμουν σε ένα κάμπινγκ στη μέση του πουθενά, μια ανάσα απ’τον αρκτικό κύκλο, μου φέραν ένα πηχτό, πολύ γλυκό ζεστό ρόφημα. Δεν κατάλαβα τα πρώτα λόγια όταν μου το σύστησαν, αλλά ξεχώρισα τις λέξεις “Sugaring Season” κάπου στο τέλος της πρότασης.
Φέτος βρήκα τον εαυτό μου να αναρωτιέται τη συσχέτιση της Beth Orton με τον όρο αυτό. Όταν όμως ξεκίνησαν οι κιθάρες, μπήκαν και κάτι γλυκά κουαρτέτα εγχόρδων, τότε κάτι αρχίζεις να υποψιάζεσαι... Μετά, κάπου ένα πιάνο, λίγο βαλς, τα έγχορδα εκεί  ακόμα να κεντούν, και σιγά-σιγά το στόμα σου γεμίζει με τη γεύση από εκείνο το ρόφημα, μυρίζει πάλι χώμα μετά τη βροχή, από κάπου φυσάει κρύος αέρας αλλά δε σε νοιάζει γιατί έχεις τη φωνή της Beth να σε ζεσταίνει, το σπίτι έχει ξύλινα πατώματα και οι κάλτσες μας είναι χνουδωτές.
Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι η Beth, για μια 6ετία, μαγείρευε το πιο ωραίο κέικ του κόσμου που όταν βγήκε απ’το φούρνο ένα απόγευμα του Οκτώβρη, ζεστό και αχνιστό, το βούτηξε μέσα σε maple syrup, λίγο πριν το σερβίρει. Και τελικά το “Sugaring Season” είναι αυτό ακριβώς. Αυτή η μυρωδιά από νωπό χώμα και κίτρινα φύλλα. Αυτή η μικρή εισβολή άνοιξης μέσα στο χειμώνα. Τότε ακριβώς που τα σφενδάμια είναι γεμάτα με αυτόν τον μαγικό χυμό.

*σόου φαρ*

biglebo
20. lianne la havas - is your love big enough?
19. jessie ware  - devotion
18. liars - wixiw
17. lone wolf - the lovers
16. lawrence arabia - the sparrow
15. whomadewho - brighter
μάνθος
20. rebekah delgado - don't sleep
19. susanne sundfør - the silicone veil
18. mmoths - mmoths
17. julia holter - ekstasis
16. port st. willow - holliday
15. sarah jaffe - the body wins

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μίλα μου