Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

εννιά

alt-j (Δ) - an awesome wave
να κυλιέμαι στα γρασίδια, ουράνιο τόξο στον ουρανό, ρυτίδες από χαμόγελα, αγκαλιές, γνώριμα πρόσωπα, νέοι δρόμοι, τραγούδια φωναχτά, αστική γλυκάδα.
κάτι καλό.

μάνθος (ManthosV)
rebekka karijord - we become ourselves
Αν ζήλευα πάντα κάτι απ’τους Σκανδιναβούς , δεν ήταν το ξανθό, ούτε οι λίμνες και τα δάση τους.  Ήταν πάντα η απλότητα, η πρακτικότητα και η ρεαλιστικότητα που αντιμετωπίζουν τα πράγματα. Από τις κοινωνικές παροχές, τις σχέσεις, τη σεξουαλικότητα, μέχρι τα βριλ και τα τρολς.
 Ίσως όταν ζεις σε ένα τέτοιο γεωγραφικό σημείο, με τον καιρό που ήδη κάνει τη ζωή σου πιο δύσκολη, το να τη δυσκολεύεις εσύ ακόμα περισσότερο, θα ήταν ουσιαστικά μια κίνηση αυτοεγκλωβισμού και αυτοκτονίας.
Γι’αυτό και ίσως είναι οι πιο ακομπλεξάριστοι άνθρωποι - πόσο μάλλον οι καλλιτέχνες-, που δε φοβούνται σε καμία περίπτωση να σου συστηθούν όπως πραγματικά νιώθουν και να εκθέσουν τις φοβίες τους, την πολύπλοκη σκέψη τους, να είναι τολμηροί, ανοιχτοί σε προκλήσεις και σε πειραματισμούς, θεωρώντας το ως κάτι απόλυτα υγιές και φυσιολογικό, χωρίς να τους νοιάζει αν θα τους χαρακτηρίσεις weirdos ή γραφικούς. Και αν το κάνεις το χαίρονται, παίρνουν το «κουσούρι» τους, το φοράνε στέμμα και σου κάνουν και κωλοδάχτυλο, επιβεβαιώνοντας  για άλλη μια φορά τη μοναδικότητά τους.
Κι όμως, έχουν δίκιο. Γιατί αυτή είναι ουσιαστικά η έννοια της εξέλιξης σε όλα τα επίπεδα.
Tο ίδιο κάνει και η Rebekka Karijord. Πάει τον όρο της ποπ λίγο παραπέρα ή λίγο παραδίπλα. Εξερευνά τη γυναικεία ψυχοσύνθεση (αν νοείται αυτό το πράγμα...) και τη προβληματική σχέση της με τους άντρες τη μεταφέρει στο δίσκο με post-gregorian ανδρικές χορωδίες, εκκλησιαστικό όργανο, πιάνο, άρπα και tribal ξεσπάσματα. Στον αντίποδα, δημιουργεί και κομμάτια τόσο, μα τόσο ήσυχα, που σχεδόν ξεχνάς ότι έχουν έστω και αυτή την άυλη υπόσταση, φτιάχνοντας ένα από τα ομορφότερα βίντεο που θα δεις ποτέ στη ζωή σου, εδώ: rebekka karijord - you make me real (bobacken version)

*σόου φαρ*

biglebo
20. lianne la havas - is your love big enough?
19. jessie ware - devotion
18. liars - wixiw
17. lone wolf - the lovers
16. lawrence arabia - the sparrow
15. whomadewho - brighter
14. iamamiwhoami - kin
13. grizzly bear - shields
12. django django - django django
11. norah jones - little broken hearts
10. lana del rey - born to die
μάνθος
20. rebekah delgado - don't sleep
19. susanne sundfør - the silicone veil
18. mmoths - mmoths
17. julia holter - ekstasis
16. port st. willow - holliday
15. sarah jaffe - the body wins
14. beth orton - sugaring season
13. eight and a half - eight and a half
12. the xx - coexist
11. perfume genius - put your back n 2 it
10. frida hyvönen - to the soul


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μίλα μου