Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

τρία

the black keys - el camino
ένας χρόνος ασταμάτητου ακομπλεξάριστου κούλνες.
άη ντου.

μάνθος (ManthosV)
soap&skin - narrow
Ένα από τα πράγματα που μου άρεσε πολύ να κάνω μικρός όταν έβρεχε, ήταν γυρνώντας απ'το σχολείο να φαντάζομαι ότι τα νερά που έτρεχαν στις νησίδες και στα πεζοδρόμια είναι μεγάλα, ορμητικά ποτάμια. Τα διέσχιζα λοιπόν με μεγάλες δρασκελιές για να περάσω γρήγορα απέναντι και να πιαστώ από τον κορμό του πασίγνωστου 'αθλιόδεντρου' του Δήμου Αθηναίων έτσι ώστε να σωθώ. Φυσικά γυρνούσα σπίτι μούσκεμα, άρρωστος, κουρασμένος και βρώμικος. Κάπως σαν το αθλιόδεντρο. Αλλά χωρίς τη μελίγκρα.
Την άλλη μέρα που θα είχα ανεβάσει και πυρετό, θα με περίμενε πάντα ένα μεγάλο, υγρό κουτάλι της σούπας με κολλημένη πάνω του ζάχαρη και λιωμένη μέσα μια ασπιρίνη. Αυτή η πικρή, θλιβερή, στρυφνή αλλά και ταυτόχρονα γλυκιά γεύση, με την σχεδόν μεταλλική επίγευση, έκανε τα μάτια μου να μένουν σουφρωμένα για ώρες και με το δάκρυ να μένει κολλημένο εκεί, στην γωνία του ματιού πάνω απ΄τη μύτη.
Φέτος το χειμώνα ήρθε η Soap and Skin να μου ξαναθυμίσει αυτή τη γεύση. Αυτό το πικρόγλυκο. Όχι γλυκόπικρο, αλλά πικρόγλυκο. Αυτό το πιάνο και αυτή η φωνή που σε κάνουν να σουφρώνεις το μέτωπό σου και τα μάτια σου, καρφώνοντας από μια σταγόνα δάκρυα στη κάθε γωνία και αυτά τα λίγα ηλεκτρονικά να σου αφήνουν αυτή τη σκληρή, μεταλλική επίγευση για όση ώρα διαρκεί ο δίσκος. 
Αν ο δίσκος αυτός ήταν φάρμακο, τότε θα ήταν η ασπιρίνη έτσι όπως θα στην έφτιαχνε η μαμά σου, που πάντα θα προσπαθούσε να καλύψει για'σένα με κάθε τρόπο το άσχημο και το πικρό, έτσι ώστε να υποφέρεις λιγότερο. Άσχετα αν δε τα κατάφερνε πάντα. Ούτε η Anja φαίνεται για την ώρα να τα καταφέρνει, αλλά την ακούμε να προσπαθεί.

*σόου φαρ*

biglebo
20. lianne la havas - is your love big enough?
19. jessie ware - devotion
18. liars - wixiw
17. lone wolf - the lovers
16. lawrence arabia - the sparrow
15. whomadewho - brighter
14. iamamiwhoami - kin
13. grizzly bear - shields
12. django django - django django
11. norah jones - little broken hearts
10. lana del rey - born to die
09. alt-j (∆) - an awesome wave
08. sigur rós - valtari
07. menomena - moms
06. burial - kindred
05. perfume genius - put your back n 2 it
04. fiona apple - the idler wheel is wiser than the driver of the screw and whipping cords will serve you more than ropes will ever do
μάνθος
20. rebekah delgado - don't sleep
19. susanne sundfør - the silicone veil
18. mmoths - mmoths
17. julia holter - ekstasis
16. port st. willow - holliday
15. sarah jaffe - the body wins
14. beth orton - sugaring season
13. eight and a half - eight and a half
12. the xx - coexist
11. perfume genius - put your back n 2 it
10. frida hyvönen - to the soul
09. rebekka karijord - we become ourselves
08. kishi bashi - 151a
07. hanne hukkelberg - featherbrain
06. sigur rós - valtari
05. molly nilsson - history
04. fiona apple - the idler wheel is wiser than the driver of the screw and whipping cords will serve you more than ropes will ever do



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

μίλα μου